logo_gbs_klein  goto homepage btngoto informatie btngoto kleuters btngoto
          lagere schoolgoto projectengoto
          links btngoto
          contact btn

Buitenschools kinderopvang

De buitenschoolse kinderopvang wordt in Rotselaar georganiseerd door Stekelbees, dit is een initiatief voor buitenschoolse opvang van de vzw Landelijke Kinderopvang

Alle kinderen die in Rotselaar naar school gaan, kunnen gebruik maken van de buitenschoolse kinderopvang.
Hieronder vind je de definities van de buitenschoolse kinderopvang en gemelde opvang zoals beschreven op de website van Kind & Gezin

Buitenschoolse kinderopvang is opvang voor en na schooltijd, voor kinderen vanaf de eerste kleuterklas tot en met het zesde leerjaar van de lagere school. Ook tijdens de vakantieperiode en op schoolvrije dagen kan men hiervan gebruik maken.

Gemelde kinderopvang is opvang georganiseerd in en door de school, buiten de les-uren en het wettelijk verplichte opvangmoment.

Uren

Tarieven   gewoon tarief vanaf 2 kinderen Sociaal tarief
  per begonnen half uur €1,00 € 0,75 € 0,5
 voor een halve dag (van 3 tot 6 uur) € 6,53 € 4,90 € 3,26
 voor een hele dag ( meer dan 6 uur) € 12,95 € 9,72 € 6,48
 Schoolvrije en vakantiedagen (per 3 uur) € 4,39 € 3,29 € 2,19
 Koekje of drankje € 0.42 per stuk

Opmerking:
het gezinstarief is van toepassing vanaf twee kinderen, ongeacht van welke soort opvang je gebruik maakt.
U krijgt in de loop van de maand mei telkens een attest dat u samen met uw belastingsaangifte kan indienen. Zo kan u een deel van de opvangkost recupereren.

Fairplay
We kunnen onze buitenschoolse kinderopvang blijven organiseren zonder inschrijvingen ondanks het feit dat het aantal kinderen enorm gestegen is. Dit biedt voor iedereen voordelen. Werken met inschrijvingen zou immers betekenen dat een aantal gezinnen geen opvang heeft en zelf naar een alternatieve oplossing moet zoeken. We willen je als gebruiker er attent op maken om de naschoolse opvang te gebruiken waarvoor het bedoeld is. We rekenen ook op jouw fairplay om het systeem te laten werken en vragen je om er bewust mee om te gaan. Ook al vinden sommige kinderen het fijn om wat langer in de opvang te spelen, maak er de gewoonte van om de opvangtijd tot het minimum te herleiden.

Meer info:
  vzw Landelijke Kinderopvang
Bergstraat 12
3110 Rotselaar
Coördinatoren:
Ann Vanthournout (Hoofdlocatie Bergstraat)
Eva Willems (GBS wezemaal)

Adres opvang Steenweg op Nieuwrode 43
3111 Wezemaal
Tel.: 016/22.66.80

Toestemming om de opvang alleen te verlaten   (pdf bestand)

top page